Mado de Vries

Ik ben cultuurcoach en organisator van beroep, en samen met een grote groep jongeren, bedenker en oprichter van Artquake. Onze missie? Jongeren inspireren hun culturele talenten te ontwikkelen. 

Mijn eigen culturele roots liggen in Langedijk. In OJC De Koog in Noord-Scharwoude om precies te zijn, dat in de jaren 80 en 90 gold als één van de grootste podia van het land. We concurreerden met Paradiso en De Melkweg en programmeerden grote, (inter) nationale bands maar ook de eerste housefeesten en theater zoals Jules Deelder en Hans Teeuwen. Ik was één van de vele vrijwilligers, die alles zelf deden. Ik bouwde hier ervaring op, waar ik tot op de dag van vandaag de vruchten van pluk. 

 

Daarna werkte ik jarenlang voor Kunstbende en zette ik op verzoek van de gemeente Haarlemmermeer een groot openluchtfestival op voor jongeren, voor wie niks te doen was en die volgens de verhalen voor overlast zorgden. Later mondde dit uit in een eigen cultureel jongerencentrum met optredens en workshops voor en door jongeren. Echt een centrum voor aanstormend jong talent. En dat is precies waar jongeren hier ook behoefte aan hebben!