Artikelen In De Media

Donderdag 29 oktober 2020. 

Workshop Songwriting door Laniek Reedijk.

OUDKARSPEL - Artquake organiseert zondagmiddag 15 november een workshop songwriting door Laniek Reedijk in Het Behouden Huis te Oudkarspel.  

Donderdag 15 oktober 2020.

Opnieuw schitterend optreden in De Roode Leeuw.

LANGEDIJK - Artquake en De Roode Leeuw zijn een samenwerking aangegaan om jong talent uit Langedijk, Heerhugowaard en omgeving een podium te geven. Deze avond was het de beurt aan het duo Jikke (17 jaar) en Esmee (16 jaar), afkomstig uit Heerhugowaard en Alkmaar. Jikke zingt en Esmee speelt piano.
 

 Donderdag 8 oktober 2020.

Jong talent in de Roode Leeuw.

LANGEDIJK - Artquake en De Roode Leeuw zijn een samenwerking aangegaan om jong talent uit Langedijk, Heerhugowaard en omgeving een podium te geven. Elke vrijdagavond treedt er jong, muzikaal talent op in het voorcafé van De Roode Leeuw.
 

Woensdag 9 september 2020.

Zomers kunstwerk in het winkelcentrum.

BROEK OP LANGEDIJK

Maureen Kolhoff, kunstenares uit Waarland maakt in samenwerking met Winkelcentrum Broekerveiling en jongerenplatform Artquake een 3D streetpainting in het winkelcentrum.  

 Woensdag 29 juli 2020.

Kleurrijke workshop Muurschilderen.

LANGEDIJK- Maureen Kolhoff heeft maandag 27 juli namens het culturele jongerenplatform Artquake een workshop muurschilderen verzorgd in Huiskamer Langedijk in Noord-Scharwoude. Één van de muren van het centrum voor jongeren werd in een nieuw jasje gestoken. Enthousiast gingen deelnemers aan de slag met verf en kwasten, wat tot een superleuk resultaat leidde. 

 Donderdag 23 juli 2020.  

Inspirerende workshop voor jongeren door jongeren.

LANGEDIJK - Wonen Plus Welzijn en MET (jongerenwerk Heerhugowaard) organiseren deze zomervakantie verschillende workshops in samenwerking met Jeugd aan zet (sponsor) voor jongeren van 12 tot en met 23 jaar in Heerhugowaard en Langedijk. 

 Maandag 29 juni 2020.

Straattekeningen creëren creatieve wolk.

HEERHUGOWAARD - Op zaterdag 27 juni hing er een creatieve wolk boven Heerhugowaard. Vijf deelnemers waagden zich aan een workshop 3D straattekenen waar simpele krijtjes uitbloeiden tot kleurrijke 3D tekeningen op het asfalt. 

Vrijdag 5 juni 2020. 

Artquake zet jonge talenten aan het roer.

Mado de Vries uit Heerhugowaard is cultuurcoach en, samen met een groep jongeren, oprichter van het cultureel jongerenplatform Artquake. Hun missie? Jongeren in deze regio inspireren hun culturele talenten te ontwikkelen. 

 Zondag 24 mei 2020.

3D-streetart, een illusie in het winkelcentrum Broekerveiling. 

De vloer van het winkelcentrum is vlak zoals het hoort, maar de schijn bedriegt. Of is het het kunstwerk van Maureen Kolhoff uit Waarland dat voor het ’bedrog’ zorgt?

Vlak achter de ingang van winkelcentrum Broekerveiling in Broek op Langedijk maakte de 24-jarige kunstenares een illusie in drie dimensies. Kolhoff maakte het 3D-werk in drie dagen. Zaterdag legde ze er de laatste hand aan.

 Dinsdag 19 mei 2020.

Waarlandse kunstenares maat street art in winkelcentrum Broekerveiling.

BROEK OP LANGEDIJK - De 24 jarige kunstenares uit Waarland maakt 3D streetpainting in winkelcentrum Broekerveiling.

20, 22 en 23 mei gaat Maureen aan de slag. Wat ze gaat maken is nog een verrassing, maar het heeft met de Broekerveiling te maken.
 

Woensdag 18 december 11:45 - 2019.

Jongeren gaan challenge Villa Artquake aan.

LANGEDIJK / HEERHUGOWAARD - Cultuurcoach Mado de Vries wil jongeren uit de fusiegemeente Langedijk & Heerhugowaard een stem geven en samen met hen kijken naar hun wensen en behoeften op cultureel gebied, denk aan workshops, feesten, evenementen en uitgaan.

vrijdag 22 november 2019. 

Mado de Vries wil onzichtbaar talent zichtbaar maken

LANGEDIJK/ HEERHUGOWAARD - Mado de Vries is haar hele leven al betrokken bij de jongerencultuur, toen ze zelf een jongere was, maar zeker nu haar dochter Zanna 15 jaar is. Toen ze zelf die leeftijd had, was Mado medewerker bij het roemruchte Jongerencentrum De Koog in Langedijk. Tegenwoordig is ze door de fusiegemeente Heerhugowaard Langedijk aangesteld als Cultuurcoach voor de jongeren in beide gemeentes.